Odinski SieradenHet onmogelijke mogelijk maken. Functioneel, dat wel… op z’n minst… een beetje dan.
 

Fascinatie voor complicatie. Waarom is de nacht geen dag of andersom? 36 uur in plaats van 24: Het zou alles zoveel makkelijker maken. Vernuftig bruut!

 

Inspiratie. Dat woord, daar houd ik niet van. En vooral niet van het geneuzel naderhand! Dingen ontstaan gewoon. Vaak uit een droom. Soms na een dag. Soms nooit. Vaak komt het uit wat er is. Verzamelen is een logisch gevolg (of uitgangspunt). Dáár zag ik het dan… of niet. Dingen groeien, komen van elkaar en gaan zoals dat gaat.”

– Sonja Hunefeld

Love it is series

 

Infinity

 

“Het begon eigenlijk met een hele berg te korte Venetiaanse kettingstukjes. Gekregen… Natuurlijk had ik alle eindjes gewoon weer aan elkaar kunnen solderen tot nieuwe “gewone” kettingen. Maar dat is lastig priegelwerk. En om nou te zeggen dat het een bijzonder eindresultaat oplevert? Ik vond het natuurlijk leuker om hier iets nieuws mee te maken.”

– Sonja Hunefeld

 

En dat is gelukt!. De te korte stukjes ketting zijn nóg korter gemaakt maar toch weer opnieuw aan elkaar verbonden op zo’n manier dat wanneer je de lijn met je vinger volgt, er geen einde aan komt. Oneindig. Infinity.

De Infinity-colliers zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Van fijn tot stoer, in combinatie met een mooi contrasterend slot. U kunt zelf kiezen: geoxideerd zilver met een wit-zilveren of gouden slot? Of toch liever een collier van roodgoud, roségoud- of geelgoud?

Infinity sieradencollectie

KNOCKERS

 

“Knockers zijn juwelen die opvallen. Hun kleuren, het ontwerp, de grootte… Robuuste sieraden van puur zilver, puur goud en roodgoud. Materialen die het leven omarmen door met jou mee te leven: je ziet het aan de gevoeligheid van hun huid… De sieraden lijken op het eerste gezicht misschien grof. Maar bekijk ze eens beter en je zult zien hoe verfijnd ze eigenlijk zijn.”

 

-Sonja Hunefeld


It’s all-in the name: de sieraden uit KNOCKERS-collectie zijn échte eye-catchers! Zeer uitgesproken in kleur, ontwerp en grootte. Je kunt er niet omheen. Voor het dragen van een Knocker is zelfvertrouwen een vereiste!

De serie wordt gekarakteriseerd door niet-bescheiden edelstenen, omarmt door een zuivere basis van puur zilver (fijnzilver), puur goud (fijngoud) en roodgoud. Deze onbehandelde materialen veranderen door gebruik subtiel van textuur. Zo weerspiegelt het sieraad het leven van de drager en wordt het gaandeweg steeds meer “eigen”.

De gedetailleerde afwerking geeft deze collectie een nuance die in prachtig contrast staat tot het krachtige voorkomen van de sieraden. Robuust op het eerste gezicht, maar na een tweede blik ontdek je een zeer hoge mate van verfijning. Contouren van kleine granulen, van binnen en aan de achterkant. Een geheim wat de drager met zich meedraagt.

Aanzoeksring?

Waarom niet! Iets bijzonders gebruiken om de partner van je leven te laten weten hoe jij de toekomst voor je ziet.
Eventueel op een later moment goed te combineren met ‘op maat gemaakte’ aanschuifringen (dé trouwring)

 Knockers sieradencollectie

Vertigo

 

Een klassieke uitzondering tussen alle grovere en uitgesproken juwelen in mijn collectie. Vertigo. Dit ontwerp stamt uit de tijd dat ik werkzaam was in het Hofkwartier in Den Haag, direct achter paleis Noordeinde. Gevoed door de omgeving en zijn bewoners is dit ontwerp ontstaan. Klassieke fragiele barok vormen die eenvoudig maar toch chique ogen. Met het gouddraad kan ik alle kanten op. Letterlijk. Iedere vorm kan aangenomen worden, alles kan gevat worden.

Odinski sieraden: ook voor Trouwringen

Zelfs een persoonlijke boodschap kan hierin verwerkt worden. Initialen in de ring bijvoorbeeld, die van uw partner of een bijzonder teken. Het mooie is dat het niet opvalt en alleen u als drager de betekenis weet.

Deze ringen zijn bij uitstek geschikt om te gebruiken als trouwringen. Elkaars initialen dragen.

Vertigo sieradencollectie

Whose cup of tea?

 

Middenin de nacht schrok ik wakker van glasgerinkel. Oh nee, mijn kat die mijn porseleinen kopje van het aanrecht aftikt :’( Wat ontzettend zonde! Maar ik wist ook meteen dat ik iets zou gaan doen met de gebroken vormen die ik morgenochtend aan zou treffen…

De volgende ochtend bleek het gelukkig niet mijn mooie kopje te zijn, maar een schilderijlijstje dat van de muur was gekomen. Tóch bleek dat mijn idee al gehoord was, want nog geen dag later, jawel, liet ik zelf dat mooie kopje toch vallen!”

– Sonja Hunefeld

Tussen de scherven van het gevallen kopje lag ook het prachtige oortje, zomaar, ondersteboven op de grond. Het bleek een aansprekend “plaatje” te zijn… Nadat de scherpe randjes waren verwijderd werd de vorm afgegoten in Delftse aarde. Resultaat: een zware zilveren “versie”. Hiervan werden de lijnen weer vloeiend gemaakt en verder verfijnd tot een elegant resultaat.
In de loop van de tijd is het “Who’s cup of tea”-ontwerp veranderd, verbeterd, geëvolueerd. Er is geëxperimenteerd met hars, vergulding met verlijmd bladgoud en wat al niet meer. Maar met verbeterde kennis op het gebied van parels en nieuwe technieken zoals keum boo, is het ontwerp inmiddels naar een ander, hoger niveau getild! “Who’s cup of tea” is nu duurzamer en hoogwaardiger dan ooit: Een prachtige elegante vorm met intense kleuren en bijzondere parels van verschillende herkomst.

Whose cup of tea? sieradencollectie

LOVE IT IS

 

Op het eerste gezicht kan een Love it is– ring lijken op een gewone “gatenkaasring” met een mooie edelsteen of parel. Kijk echter nog een keer en je zult zien dat er meer aan de hand is. Kijk en profil… de scheen is hartvormig en heeft een perfect draagcomfort tussen de vingers. Kijk naar de bovenkant van het hart… in de uitsparing van het hart past exact de onderkant van een edelsteen. De vormen sluiten perfect op elkaar aan waardoor het geheel mooi in balans is.

Ook de ring zonder kopstuk is prachtig op zichzelf. Een wit-zilveren basis met onregelmatig gevormde uitsparingen, verfraaid met puur gouden granulen; stoer op zichzelf en goed te combineren met een frêle solitair of andere aanschuifringen.

Odinski sieraden als verlovingsring

De verlovingsring is bij uitstek een symbool van liefde. En hoe druk je liefde nou beter uit dan met een hart? Los van het feit dat deze ringen prachtige, unieke en opzichzelfstaande stukken zijn, heb ik er voor gekozen om juist deze serie ook als verlovingsring aan te bieden. Als een bijzonder statement om je aanzoek als verklaring van je liefde kracht bij te zetten!

Love it is… sieradencollectie

 

 

 

 

Infinity Knockers Vertigo Whose cup of tea? Love it is… Monument of Ornaments

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.